Wij gebruiken cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden.
U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.

Hoe hechter we samenwerken, hoe beter de resultaten

Hoe we te werk gaan

We creëren een fictieve onderneming met de opdracht een maatschappelijk doel te realiseren. Een doel dat bijdrage doet aan onze medemens en impact heeft in onze maatschappij.
De onderneming bestaat uit 8-10 afdelingen. Jouw bedrijf is in feite één van de afdelingen van de onderneming.

De doelstelling van de fictieve onderneming wordt gehaald als alle afdelingen optimaal functioneren én samenwerken aan het gestelde maatschappelijk doel. In de praktijk gaan we dus samen aan de slag met alle facetten van het ondernemerschap. Jouw ondernemerschap.

Jij bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van jouw afdeling. En samen zijn we verantwoordelijk voor alle afdelingen. We gaan dus samenwerken met het team dat méér voor elkaar krijgt door er voor elkaar te zijn. Een team dat verbonden is én waarbij je de vrijheid houdt om te doen waar je zelf goed in bent. Zo helpen we elkaar sneller te groeien dan individueel mogelijk is.

We nemen de volgende stappen:

We beginnen met een persoonlijke intake waarin we elkaar leren kennen. We gaan de dialoog met jou aan en vormen een beeld van jouw bedrijf aan de hand van Business Model Canvas. Je zet letterlijk jouw bedrijf neer, zodat zichtbaar wordt wat je doet als ondernemer. Ook kijken we samen naar je meest actuele cijfers. Vanuit deze verworven informatie formuleren we concreet jouw doel voor de komende 6 maanden. Zo weet jij waar je aan gaat werken. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en een vergroot bewustzijn. De eerste stap op weg naar je doel is al gezet. Dit gesprek heb je met ons team. Deze individuele sessie duurt circa 1-1,5 uur.

Na de intake gaan we aan de slag met de groep. Elke maand komen we een dagdeel bij elkaar. Wij faciliteren een doe-programma dat zorgt voor interactie en ontwikkeling voor jezelf. We bouwen voort op jouw fundament.  Met elkaar zorgen we dat jij de focus op je doel houdt en gaat realiseren. We smeden het team tot een hechte samenwerking waarbinnen iedereen elkaar steunt en versterkt. Hoe hechter de relatie met elkaar, hoe beter de resultaten.

Elke bijeenkomst leidt tot nieuwe inzichten en stappen om acties te nemen die bijdragen aan het realiseren van je doel. Elke groep is anders. Er is dus altijd een programma dat op dat moment nodig is. We beginnen altijd bij het opbouwen van de relatie met elkaar, het gevoel van samen ervaren en het vergroten van vertrouwen. Dit vormt de basis voor verdieping.

De afspraken voor de teambijeenkomsten stellen we samen met het team.

Om de relatie verder te verdiepen en zo elkaar beter te helpen jouw doel te realiseren, voer je onderling gesprekken met elkaar. Jij bepaalt met wie en hoe vaak; dat is jouw vrijheid.

Het tempo van je ontwikkeling bepaal je zelf. Ons team staat voor je klaar met de mogelijkheid voor extra 1-op- 1 coaching.  Twee voorbeelden van deze coachingssessies:

Anders kijken naar cijfers

In de intake heb je al gekeken naar je cijfers en daaruit is je doel voortgekomen. Dit is een verdiepingsslag op dat gesprek. Peter laat je in deze individuele sessie anders kijken naar jouw cijfers. Zit je nog op koers met je doel dat je voor ogen had? Wat spiegelen de cijfers over jou op dit moment? Jij kijkt naar de juiste en actuele cijfers, zodat je gericht en concreet stappen vooruit zet in je ondernemerschap. Na 1,5 uur ga je rijker naar huis.

Sterker profileren naar buiten toe

Soms heb je het gevoel onzichtbaar te zijn voor je (potentiële) klanten. Wat jij te bieden hebt en jouw meerwaarde komt niet goed uit de verf of je krijgt het niet goed onder woorden. Wat je wilt bereiken krijg je dan niet goed voor elkaar. In deze sessie met Mirjam werken we met je persoonlijke vraag en maken zichtbaar wat er onbewust speelt. Wat in je onderbewustzijn verborgen zit, word je bewust. De kern, de essentie wordt zichtbaar. Je krijgt overzicht en nieuwe inzichten en kunt je naar buiten toe beter profileren. Zo word je meer zichtbaar vanuit wie je bent voor je klanten. Deze sessie duurt 1,5 uur.

Je eigen doel dient als vertrekpunt en loopt door als rode draad gedurende het traject. Maar wat onderneem het anders echt anders maakt is dat we streven naar eenheid. Wij geloven in vrijheid verbonden zijn. Dat betekent dat je als eigen ondernemer je eigen belangen hebt en tegelijkertijd verbonden kunt zijn in een team dat een maatschappelijk doel dient. Door behalve een individueel doel ook een gezamenlijke doel te definiëren en realiseren.
Het team bedenkt met elkaar voor welke organisatie of instelling ze een zinvolle bijdrage wil leveren. Dat noemen we Maatschappelijk Verantwoord Samenwerken (MVS), waarbij door het maatschappelijke belang te dienen, je individuele belang automatisch wordt gediend.
Terwijl je samen werkt aan deze case, werk je aan je ondernemerschap, je persoonlijke ontwikkeling, je vergroot je netwerk, je zichtbaarheid, je vermogen om samen te werken en om te gaan met de vrijheid die ondernemen biedt. Je werkt aan je eigen doel, terwijl je gezamenlijk een bijdrage levert aan de maatschappij. Daarin kan je je laten zien en word je ook gezien. In die samenwerking kom je jezelf tegen. Het team biedt een veilige basis waarin je gevoed en ondersteunt wordt. Het maatschappelijk verantwoord samenwerken levert jou de nodige zichtbaarheid op en onder de streep omzet en klanten.

Programma Zelfstandig Samen Team bevat:

  • Maatschappelijk Verantwoord Samenwerken
  • Vertrekpunt met een haarscherp doel
  • Hechte en veilige samenwerking
  • Ondersteuning en versterking
  • Inspirerende bijeenkomsten
  • 1 op 1 gesprekken met elkaar
  • Waardevolle 1-op-1 coaching

Ja, ik wil meer weten over het Zelfstandig Samen Team

WordPress Theme built by Shufflehound. © Copyright 2018 - Onderneem het anders